svētdiena, 2013. gada 3. februāris

3 nedēļas un 1 diena

Šī bija viena traka un episka nedēļa. Vispār darba dienās nav laika nekam, tieši tāpēc šonedēļ iztiksim bez bildēm.
Šajās 8 dienās daudz kas pienāca pirmo reizi, piemēram:
Pirmdien mūs abas pirmo reizi nolamāja šoferis. Stāsts: ejam vienkārši no veikala, redzam lēnām brauc večuks, mēs neko. Tad šis tā kā pie mums piestāj un attaisījis logu sāk mums kaut ko teikt, es saku, ka nesaprotu un mēs ejam prom, bet viņš sāk kliegt pilnā skaļumā uz mums bez jebkāda iemesla. Mums, protams, bail un mēs notināmies.
Tad vēl pirmdien pienāca kārta franču valodas kursiem. Aizejam, viss jau labi, bet kursi domāti iesācējiem, bet tur visi jau normāli 5 gadus mācījušies, visi normāli jau ber. Gribējās raudāt. Bet trešdien jau dzīve skaistāka kļuva. Pat daudz vai maz viss bija skaidrs.
Tad vēl sākās pirmā kursa priekšmeti šonedēļ, tāpēc esmu veiksmīgi pārdzīvojusi šo trako 16 lekciju nedēļu.
Viss jau normāli, daudz kas ir tikai atkārtojams, tas labi. Mazāk problēmu. Bet tie pasniedzēji, nu vienkārši bez vārdiem. Mr. Lansley - uzvedās mazliet kā pērtiķis, visu laiku izspļauj baigos jokus, par kuriem neviens nesmejas. Bet nu vismaz var apgūt britu humoru. Tad ir vēl viens "zelta gabaliņš" - Aits vārdā. Likās, ka nav īsti pie saprāta. Tāds pakurls, mazliet nogaršojis īsto dziru un tā. Punktu visam pielika viņa izteiktais "basta" teikuma beigās. Es smējos līdz lekcijas beigām, līdz ar to visi pārējie arī.
Bija arī tulkošana, kurā Mr. Jones uzzināja par mūsu jaukajām iesaukām Lily (Liene) un Lala (es) un bija viņš tik priecīgs par to.
Ceturtdien biju uz flashmob mēģinājumu, mācēju visus soļus un bija jautri + izkustēšanās.

Piektdien bija krievu valoda. Arī pirmo reizi. Skolotāja īsta krievu tautības Irina. Šajā semestrī acīmredzot, spiedīsim uz sarunvalodu. Un mūs ar Lieni sauc par Ļenu 1 un Ļenu 2. Dziedājām līdzi dziesmiņai šai:
Un tad pienāk sestdiena un mūs zinātnieki uzaicinājuši vakariņās. Es laimīga, ka pašai nebūs jātaisa. Aizbraucam, bet tur ir tikai limpenes un čipši. Tad nu gan. Bet vismaz iepazināmies ar jauniem cilvēkiem un uzspēlējām franču spēli - Vrai ou Faux. Izsmējāmies un visi - priecīgi!
Šodien gulēju ilgi, ilgi, jo man ir foršas žalūzijas.

1 komentārs:

  1. Liene... es sasmējos par to "īsta krievu Irina"! Tu jau zini, kura Irina uzreiz nāk prātā :)

    AtbildētDzēst